top of page

présence en lichaamstaal

Before you get into the mind, you have to inhabit the physicality.
Body language is a great way of speaking.
 
~ Michelle Yeoh

“Onze lichaamstaal bepaalt in hoge mate onze uitstraling en het heeft daardoor invloed op onze sociale interacties en kansen. 

Bovendien is het zich eigen maken van een soepel-bij-zichzelf-passende lichaamstaal ook een gangmaker om onszelf comfortabeler en authentieker in ons vel te voelen.”

Présence
presence

Présence heeft niets te maken met hoogmoed.  Nog minder met onrechtmatig willen manipuleren.   Maar alles met zelfkennis en eigenwaarde, evenwicht en de vreugde om op dié ene plek en op dát enige moment te mogen toevoegen.  Dan is zelfmanifestatie een natuurlijk stromende noodzakelijkheid.

Lichaamstaal
lichaamstaal

Zowat iedereen er zich er van bewust : lichaamstaal is een factor van groot belang in onze verbale communicatie.  Zodra we er goed in zijn geworden, geeft het ons zoveel vrijheid en gezond zelfvertrouwen.  En we worden er door de ander – bewust én onbewust – op beoordeeld en ingeschat.  

Wil je bewuster en vaardiger worden in het uitzenden van lichamelijke signalen?  Wil je meer bewustzijn over allerlei aspecten van je lichaamshouding of gedrag tijdens contactname en communicatie? Wil je dus eigenlijk bewuster worden over wat er zich vanbinnen in je afspeelt?

Wil je meer in staat zijn om tussen woorden en bewegingen door ‘te lezen’ en te doorgronden wat er in de ander omgaat?  

Niet op een koude, mechanische manier (zoals in talloze handleidingen op de markt), maar met behoud van alle respect voor de betreffende persoon en met een waarachtig gevoel voor de nodige nuances?  Wil je een compleet en sensitief contact met anderen? 

 

We kunnen je een heleboel leren over wat mensen drijft tot het aannemen van bepaalde hoofd-, schouder- en rugposities, het veranderen van spiertonus, blikrichting, mimische uitdrukking, tot het kiezen van specifiekere arm- en handbewegingen, zithoudingen, ruimte- en tijdsgebruik en dergelijke.  We beginnen met de grote duidelijke lijnen, daarna uitdiepend naar de subtielere details. 

En wat belangrijk is :

Het hoeft niet bij theorie te blijven.  We kunnen je deskundig in de praktijk begeleiden om er zelf veel beheerster, en vooral van binnenuit, mee om te gaan.  Dat wordt een eye-opener die voor transformatie zorgt!  Het zal effect op je hebben op verschillende niveaus : je sociale inzicht, je empathisch vermogen, je zelfvertrouwen, je expressie, je overzicht, je energie, je capaciteit om positief te beïnvloeden hoe anderen met jou en de situatie omgaan, enz...

 

Wil je werken aan je présence en een lichaamstaal-expert worden?

 

Wil je in je sociale contacten de buitenkant authentiek laten kloppen met de binnenkant, dus met je ware gevoelens en intenties (openheid, contactbereidheid, authenticiteit,...)?

 

Dan ben je bij ons aan het juiste adres en staan we klaar om je in te wijden, met een warme glimlach en een scherpe blik..

bottom of page